BLOG

Gissen of Gassen!

Zaterdag 23 november, ik kijk uit mijn raam in Las Palmas over de Canarische weilanden, het regent even kort. Zou het zure regen zijn? Iemand had mij verteld dat de zure regen mogelijk een broodje aap verhaal zou zijn, maar ik had er geen actieve herinneringen meer aan.
Nu ik mij dit afvroeg, vroeg ik mij ook af hoe het met de ozonlaag zou zijn. Had Jesse Klaver het gat zelf reeds gedicht? De zon verrees nu achter de wolken vandaan… time to go!

Langs de straten zag ik weer iemand met hoofd en middenrif zoeken in de vuilcontainers, life can be though in Spain. Bij de Starbucks, waar ze mij GOB noemen, tik ik dit stukje en werf ik remote IT kandidaten voor de Luma Group, met uitzicht op de zee. Vanuit hier kan ik met een NLZIET account alle talkshows in Nederland volgen. Er zijn zoveel problemen die veel stikstof deden opwaaien dat Rutte zelfs minder wilde gassen.

Daarnaast is er een personeelsprobleem:
De onderwijzers zijn boos omdat ze met te weinig zijn,
De verpleegkundigen zijn ontevreden omdat ze niet genoeg mensen aan het bed hebben,
De belastingdienst had burgers tot fraudeurs uitgemaakt, omdat ze niet genoeg personeel hadden om de bezwaren van toeslagen te behandelen,
De politie heeft te weinig goede aanmeldingen om aan de vraag te voldoen voor nieuwe agenten en laten daardoor veel cases liggen,
Horecazaken sluiten op sommige dagen door een gebrek aan bezetting.
Daarnaast is zowel de IT van de zorg, de belastingdienst als van de politie een zooitje door gebrek aan regie en aan personeel.

Er was echter 1 groep die dapper stand hield: De Boeren. Zij zijn volgens de overheid met teveel. Wat een geweldige agenten, IT’ers en leraren zouden dit zijn! Wellicht zit er zelfs nog een geodeet tussen, maar dat is louter gissen.

Ben je nog niet klaar met lezen?

Check alle blogs!