BLOG

Kennismaken met:

Bart Jansen (27) is vanaf november 2021 in dienst bij Luma Group. Bart is werkzaam als Assistent Projectleider bij Ploegmakers Cultuurtechniek te Veghel. Wij hebben een bezoek gebracht aan het project ‘Herinrichting Nederboekt te Veghel’. Hoe een werkdag van Bart eruitziet en wat het werk voor hem zo mooi maakt? Dat lees je hieronder.  

KAN JE WAT VERTELLEN OVER HET/DE PROJECT(EN) WAAR JE AAN WERKT?

Project in Waalre: Het is een nieuwe woonwijk waar we al het groen voor onze rekening nemen. Denk hierbij aan bomen maar ook de erven van de bewoners. Mijn taak? Ik doe hier alles van A tot Z.

Projecten voor Staatsbosbeheer: Toen ik net werkzaam was bij Ploegmakers heb ik gewerkt aan de Nationale Boomplantdag voor de gemeente Meierijstad. Wat ik het leukste vond aan dit project was het werken met verschillende mensen en het enthousiasmeren van kinderen voor het groene vak!

HEB JE NOG IETS WAT JE ZOU WILLEN BEREIKEN BINNEN JOUW CARRIÈRE?

Ik wil graag meer ervaring opdoen binnen mijn functie als Assistent Projectleider. Door de ervaring zal mijn zelfvertrouwen binnen de functie ook groeien. Momenteel moet ik namelijk nog veel leren en weet ik zeker dat met het opdoen van ervaring ik beter word in mijn vak. Verder wil ik graag aan verschillende projecten blijven werken en wie weet mezelf nog specialiseren.

WAAROM HEB JE GEKOZEN VOOR PLOEGMAKERS CULTUURTECHNIEK?

Ik heb gekozen voor Ploegmakers Cultuurtechniek omdat ik vind dat zij mooie projecten oppakken. Tijdens de kennismaking had ik een goede klik en werd er duidelijk uitgelegd wat ze voor mij in gedachten hadden. Dit gaf mij direct een goed gevoel en daarom heb ik meteen de keuze voor Ploegmakers gemaakt.

HOE WAS JOUW EERSTE KENNISMAKING MET LUMA GROUP?

Tof, erg goed! Ik vind het erg fijn dat Luma Group niet gehaast te werk gaat. Ze geven je de aandacht die je nodig hebt. Ik heb namelijk ervaring met andere bureaus en daar was dit zeker niet het geval.

HOE ZIET EEN WERKDAG VAN JE ERUIT? KAN JE DIT BESCHRIJVEN?

Meestal begin ik rond 7.30 uur of 7.00 uur. Ik start mijn werkdag met een kop koffie samen met mijn collega’s. Na de kop koffie instrueer ik mijn collega’s en geef ik aan welke werkbussen ze mee mogen nemen. Vervolgens bezoek ik de projecten en help ik met de opstart. Later op de dag werk ik de nodige administratie bij en soms ben ik aanwezig bij bouwvergaderingen.

WAT MAAKT JOUW WERK ZO MOOI?

Wat ik zo mooi vind aan mijn werk is dat ik veel vrijheid en afwisseling heb. Daarnaast heb ik veel contact met verschillende mensen zoals bewoners, collega’s en de verantwoordelijke vanuit de gemeente. Hierdoor zijn de gesprekken die ik voer erg divers.

WAT IS JOUW LEUKSTE LUMA GROUP MOMENT TOT NU TOE?

De kennismaking met Luma Group. Er werd de moeite en tijd genomen om kennis met mij te maken. Het was voor Luma Group geen probleem om na werktijd bij mij thuis af te spreken. Zo kwamen ze zelfs met zijn tweeën langs. Hierdoor merkte ik goed dat Luma Group de tijd voor mij nam en mij verder wilde helpen.

MOCHT IEMAND NOG NIET VOOR DE VOLLE 100% OVERTUIGD ZIJN OM TE STARTEN ALS ASSISTENT PROJECLTEIDER OF DE RICHTING GROEN OP TE GAAN, WAT ZOU JE TEGEN DIEGENE ZEGGEN?

Het is begrijpelijk dat je eventueel nog niet zelfverzekerd genoeg bent, toch weet ik zeker dat je deze functie aan kan gaan! Je krijgt namelijk de kans om kennis en ervaring op te doen. Daarnaast is het een leuk vakgebied waarbij je ook veel in contact bent met diverse mensen en bedrijven.

HEB JE TIPS VOOR EEN STARTER IN HET GROEN?

Zorg ervoor dat je basiskennis in orde is. Start met een opleiding Groen, hierdoor zal je al veel kennis opdoen. Dit zal in je voordeel werken.

Collega’s worden?

Wil jij graag een collega worden van Bart of lijkt het jou gewoon leuk om deel uit te maken van het Luma Group team?

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande knop!

Ben je nog niet klaar met lezen?

Check de voorgaande blog!