BLOG

Milieuvriendelijk carnaval

Laatst vroeg iemand mij: “denk je wel aan je footprint?”. Ik probeer wel op grote foot te leven maar aan mijn voetprint denk ik niet dagelijks.. ‘’hoezo?” vroeg ik.
‘’Nou, omdat je volgens mij sinds je aan je nomadenbestaan bent begonnen, al 40 keer het vliegtuig bent ingestapt en het jaar nog niet eens voorbij is’’.

..Dat is inderdaad het nadeel van het digital nomad bestaan, de hoeveelheid keren dat je vliegt, tenminste bij mij dan. Zodoende ben ik braaf per boot aan het eilandhoppen, vanuit Lanzarote naar Fuerteventura en morgen naar Gran Canaria, alles per bus en boot. In Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, ga ik voor het eerst het carnaval meemaken. Dat heb je namelijk niet in Haarlem waar ik vandaan kom.

Ook bij Luma Group in het lommerrijke Uden kijken ze er al een tijd naar uit. ‘’Vrijdagmiddag t/m dinsdag zijn we zo goed als dicht Job’’, vertelde Maarten mij al. Ah dat is lekker kort! In Las Palmas is het Carnaval van 7 februari tot 1 maart.

Denk je wel aan je footprint, Job? Ze drinken vast uit plastic. Gek werd ik van die milieuvragen, daarom denk ik erover na om als Greta Thunberg te gaan. Een beetje crossdressen kan best. En bij elke Cerveza die in plastic wordt uitgeschonken, schreeuw ik hard: “How dare you!”
De mensen in mijn omgeving zeiden dat ik dan wel erg snel schor zou kunnen zijn.

Lekker boeien, ik ga die GISbeker helemaal leegdrinken en wens iedereen een mooie Carnaval!

Ben je nog niet klaar met lezen?

Check de voorgaande blog!