Verlengde Velmolen 5 - 5406 NT Uden
0413 - 35 60 94
info@lumagroup.nl

Blog

Kennismaken met: 

Vincent Bulham (30) komt uit het gezellige Brabant, Oss om precies te zijn. Na 7,5 jaar gewerkt te hebben bij zijn vorige werkgever, werd het tijd voor de volgende stap. Het plezier dat hij haalt uit het sociale contact met mensen kan hij perfect toepassen binnen deze functie.

Wat spreekt jou aan bij de functie als Recruiter Civiel/Geo? 
Wat deze functie mij aanspreekt is om mensen aan een zo leuk mogelijke baan te helpen. Voordat ik hier kwam werken wist ik ook niet zoveel over Civiele Techniek en Geodesie. Naar mate je hier meer over leert wordt het ook steeds interessanter. 

Waarom heb je gekozen voor Luma Group?
De reden waarom ik voor Luma Group heb gekozen is omdat het een ambitieus bedrijf is dat de laatste jaren erg gegroeid is. Daarnaast merk je bij Luma Group dat sfeer en gezelligheid net zo belangrijk is als resultaten behalen.

Wat is je favoriete restaurant/gerecht?
Ik vind Bistro Louis in Oss een leuk restaurant om te eten. Maar ook H32 in Oss is een leuk restaurant om te borrelen.

Hoe heb je de eerste werkdag ervaren?
Mijn eerste dag was goed bevallen met name doordat ik goed ontvangen werd. Het is wel even wennen aan de nieuwe werkwijze en nieuwe termen. Maar de werkzaamheden die ik heb uitgevoerd bevielen goed.

Hoe ziet je ideale vakantie eruit?
Mijn ideale vakantie is een rondreis door Amerika. Dit heb ik al gedaan door West-Amerika, maar nu lijkt het me leuk om een rondreis te maken door Oost-Amerika en Canada. De steden en plekken die ik met mijn vriendin willen zien zijn al uitgezocht.

Wat verwacht je te leren binnen Luma Group?
Ik verwacht dat ik veel zal leren over Civiele Techniek en Geodesie. Voordat ik hier kwam werken, wist ik hier niet zo veel over. Daarnaast zal ik de juiste technieken onder de knie krijgen om het werk als recruiter zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.

Wat doe je buiten je werk?
Buiten werk heb ik een zaalvoetbalteam met vrienden. Vorig seizoen heb ik ook gebasketbald, dit zal ik aankomend seizoen weer oppakken. Ten slotte kijk ik ook films en series in mijn vrije tijd.

@Home

Mensen met een vitaal beroep, bouwvakkers en onze landmeters/maatvoerders gaan nog “gewoon” dagelijks naar hun werk toe, maar honderdduizenden mensen zitten massaal aan de keukentafel te werken. Op radio en tv zie je de online giganten als KPN en Ziggo met diverse spotjes hier handig op inspelen, door (nog) sneller internet aan te bieden. Dit doet me terugdenken aan het oude label van Ziggo ofwel @Home. Wat een toepasselijke naam zou dat zijn. 

Nu Nederland massaal thuis werkt, slijt de keukentafel harder dan ooit tevoren. Ik vraag me dan ook af of de meubelbranche hier straks van kan profiteren. Normaliter wordt de keukentafel uitsluitend voor het ontbijt, avondeten en een kop koffie in het weekend gebruikt. In deze tijden maakt de tafel overuren. Omdat deze naast de gebruikelijke momenten de hele dag wordt gebruikt, om te werken, maar ook om ‘s avonds een bordspel te spelen of verder te bouwen aan het laatste Lego bouwwerk. Want op tv gaat het nog maar over één ding. Het verzetten van de klok naar zomertijd is zelfs van ondergeschikt belang geworden, waardoor de betreffende bioritme-geleerden een jaartje overslaan aan de talkshowtafels.

De digitale samenwerking en koffiemomentjes gaan op dit moment veelal via Teams of Zoom. Bij Zoom is de verbinding vaak slechter, dus een overstap van provider niet benodigd en bij Teams kun je de achtergrond “blurren”, waardoor je je partner of huisgenoot in ochtendkledij nog snel kunt verbergen.

Iedereen probeert vol enthousiasme en bevlogenheid zijn of haar “nieuwe” werkplek vorm te geven. Veel bedrijven zetten koeriers in om hun gewaardeerde collega’s te voorzien van een beeldscherm en toetsenbord. Om zoveel mogelijk collega’s te voorzien, is door tal van MT’s het besluit genomen dat de skippyballen eenzaam achter moeten blijven, dit kost toch echt te veel ruimte tijdens het transport. Bij Bol.com is inmiddels een run ontstaan op skippyballen, want we kunnen op kantoor toch ook niet zonder?

Het is mooi om te zien dat iedereen, op zijn eigen manier, het beste ervan probeert te maken. Zowel op zakelijk vlak als in zijn persoonlijke omgeving. Chapeau!

Voor jullie zou ik willen zeggen: houd moed! Samen slaan we ons door deze lastige periode heen en laten we hopen dat alles weer snel bij het oude is. 

Milieuvriendelijk Carnaval 

Laatst vroeg iemand mij: “denk je wel aan je footprint?”. Ik probeer wel op grote foot te leven maar aan mijn voetprint denk ik niet dagelijks.. ‘’hoezo?” vroeg ik.
‘’Nou, omdat je volgens mij sinds je aan je nomadenbestaan bent begonnen, al 40 keer het vliegtuig bent ingestapt en het jaar nog niet eens voorbij is’’.

..Dat is inderdaad het nadeel van het digital nomad bestaan, de hoeveelheid keren dat je vliegt, tenminste bij mij dan. Zodoende ben ik braaf per boot aan het eilandhoppen, vanuit Lanzarote naar Fuerteventura en morgen naar Gran Canaria, alles per bus en boot. In Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, ga ik voor het eerst het carnaval meemaken. Dat heb je namelijk niet in Haarlem waar ik vandaan kom.

Ook bij Luma Group in het lommerrijke Uden kijken ze er al een tijd naar uit. ‘’Vrijdagmiddag t/m dinsdag zijn we zo goed als dicht Job’’, vertelde Maarten mij al. Ah dat is lekker kort! In Las Palmas is het Carnaval van 7 februari tot 1 maart.

Denk je wel aan je footprint, Job? Ze drinken vast uit plastic. Gek werd ik van die milieuvragen, daarom denk ik erover na om als Greta Thunberg te gaan. Een beetje crossdressen kan best. En bij elke Cerveza die in plastic wordt uitgeschonken, schreeuw ik hard: “How dare you!”
De mensen in mijn omgeving zeiden dat ik dan wel erg snel schor zou kunnen zijn.

Lekker boeien, ik ga die GISbeker helemaal leegdrinken en wens iedereen een mooie Carnaval!

Gissen of Gassen!

Zaterdag 23 november, ik kijk uit mijn raam in Las Palmas over de Canarische weilanden, het regent even kort. Zou het zure regen zijn? Iemand had mij verteld dat de zure regen mogelijk een broodje aap verhaal zou zijn, maar ik had er geen actieve herinneringen meer aan.
Nu ik mij dit afvroeg, vroeg ik mij ook af hoe het met de ozonlaag zou zijn. Had Jesse Klaver het gat zelf reeds gedicht? De zon verrees nu achter de wolken vandaan… time to go!

Langs de straten zag ik weer iemand met hoofd en middenrif zoeken in de vuilcontainers, life can be though in Spain. Bij de Starbucks, waar ze mij GOB noemen, tik ik dit stukje en werf ik remote IT kandidaten voor de Luma Group, met uitzicht op de zee. Vanuit hier kan ik met een NLZIET account alle talkshows in Nederland volgen. Er zijn zoveel problemen die veel stikstof deden opwaaien dat Rutte zelfs minder wilde gassen.

Daarnaast is er een personeelsprobleem:
De onderwijzers zijn boos omdat ze met te weinig zijn,
De verpleegkundigen zijn ontevreden omdat ze niet genoeg mensen aan het bed hebben,
De belastingdienst had burgers tot fraudeurs uitgemaakt, omdat ze niet genoeg personeel hadden om de bezwaren van toeslagen te behandelen,
De politie heeft te weinig goede aanmeldingen om aan de vraag te voldoen voor nieuwe agenten en laten daardoor veel cases liggen,
Horecazaken sluiten op sommige dagen door een gebrek aan bezetting.
Daarnaast is zowel de IT van de zorg, de belastingdienst als van de politie een zooitje door gebrek aan regie en aan personeel.

Er was echter 1 groep die dapper stand hield: De Boeren. Zij zijn volgens de overheid met teveel. Wat een geweldige agenten, IT’ers en leraren zouden dit zijn! Wellicht zit er zelfs nog een geodeet tussen, maar dat is louter gissen.