GEO-DATA & CIVIELE TECHNIEK
”Wegwijs worden in het ”oerwoud”
van technische mogelijkheden”
GEO-DATA
& CIVIELE TECHNIEK
Luma Group is de kennispartner op het gebied van Geo-data & Civiele Techniek. Wij zijn de partner als het gaat om advies en kennis omtrent de inwinning, verwerking en distributie van ruimtelijke informatie. Daarnaast houden wij ons bezig met de analyse van de onderlinge (geometrische) relaties en de presentatie daarvan.
In Nederland wordt door veel instanties informatie ingewonnen. Wij kijken graag samen met onze partners of deze data ook bruikbaar is voor jouw organisatie en hoe je zicht houdt op de kwaliteit van deze (ruimtelijke) gegevens en het gebruik daarvan? Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf data/informatie in te winnen. Met de huidige technieken zijn er inmiddels tal van meetmethodes, met een steeds hogere nauwkeurigheid (zie kader; Nauwkeurigheid tot in de millimeter). Wij helpen je graag verder wegwijs te worden in het “oerwoud” van technisch mogelijkheden.
Met de huidige technieken zijn de verwachting omtrent de presentatie en visualisatie van data ook op een next level gekomen. Of je jou ingewonnen data nu wil verwerken of presenteren middels Civil3D, Revit, Cyclone, ArcGIS of Python, wij helpen je graag naar the next level!
NAUWKEURIGHEID TOT IN DE MILLIMETERS
Een point cloud kan worden gemaakt door een laserscanner. Het meten met laserscanners en de scandata die hieruit voortkomen hebben vele voordelen ten opzichte van de data die worden gemaakt met traditionele meetmethoden. Het grote voordeel ten opzichte van traditioneel inmeten is dat het totale gebouw / object wordt ‘gevangen’ in een 3D puntenwolk en er daardoor een exacte maatvoering beschikbaar is van alles wat de laserscanner heeft gescand. De nauwkeurigheid van deze point clouds gaat tot enkele millimeters.
Tevens zijn er tal van mogelijkheden om gebruik te maken van een digitale camera of mobiele telefoon en hiermee photo reality capture toe te passen. Hier worden point clouds gegenereerd uit grote aantallen foto’s uit verschillende standplaatsen. De massale data die ontstaat uit de inwinning is beter te omschrijven als Big Data. Deze wordt gefilterd en opgewerkt door onze Point Cloud Engineers. Door meerdere softwarelijnen slim in te zetten kunnen zij werken naar een passend resultaat voor elk marktsegment. Zij hebben een universitaire achtergrond en ervaring in de Geodesie, Informatietechnologie (IT), Bouwkunde of Civiele Techniek.
Een alledaags voorbeeld voor het gebruik is bijvoorbeeld de ongevallenanalyse van de politie. Door middel van een point cloud scan leggen zij een 1-op-1 situatie vast van het ongeval, zodat daarna de locatie van het ongeval weer voor verkeer kan worden opengesteld. Hiermee hebben zij alle informatie digitaal beschikbaar.
Onze Point Cloud projecten
Project: kantoor Luma Group
Project: Amsterdam
Project: Haarlem
Project: Stapmolen