0413-356094 info@lumagroup.nl

HR-CONSULTING

”De wereld om ons heen,

 

 

 

 

 

 

verandert steeds sneller”

recruitment sprint of hr-analyse

luma group staat klaar

De wereld om ons heen verandert steeds sneller en menig ondernemer / organisatie heeft steeds meer moeite nieuw personeel aan te trekken. Tot overmaat van ramp ziet men door krapte op de arbeidsmarkt collega’s na jarenlange trouwe dienst zelf de organisatie verlaten.

Binnen Luma Group werken onze consultants dagelijks aan het helpen van klanten op het gebied van recruitment, Human Resources (HR) en uitdagende projecten in uiteenlopende branches.

 

Recruitment sprint

Ben je naarstig op zoek naar nieuwe collega’s voor jouw organisatie? Dan is onze Recruitment Sprint dé oplossing!

De Recruitment Sprint is een energieke recruitment dag vol enthousiasme, focus, samenwerking en succes. Het doel van deze dag is nieuwe collega’s realiseren voor jouw organisatie. Dit wordt onder andere gedaan middels live dashboards en een aantal inspirerende spelelementen.

Alvorens we aan de slag gaan, is het belangrijk om te weten wat jouw potentiële kandidaten belangrijk vinden en wat hen aanspreekt. Daarom maken wij een gedetailleerde data analyse van de potentiële kandidatendoelgroep en arbeidsmarkt die passen bij jouw organisatie.

Hierbij analyseren we o.a. de vacaturedruk, pullfactoren, actieve vacatures, mediagebruik, aanverwante functies en nog veel meer. Ook analyseren we of huidige vacatures nog voldoen aan de wensen en behoefte van de kandidatendoelgroep.

Wil je meer te weten komen over deze uitdagende Recruitment Sprint? Neem dan vooral contact op met Toine Cooymans!

 

 

Toine cooymans
Toine cooymans

Tel. 06-27073660

toine@lumagroup.nl

 

HR Analyse

Een van onze partners had het verzoek om een kritische blik te werpen op het HR-beleid in samenhang met de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt bij technische beroepsgroepen. Een omvangrijke klus, maar welke met veel plezier is uitgevoerd. In dit onderzoek kwamen een aantal interessante bevindingen naar voren, namelijk:

  • 36% van het personeelsbestand gaat binnen 8 jaar met pensioen;
  • Het percentage Young Professionals betrof 12%. Voor Millennials is dit respectievelijk 5% binnen de organisatie;
  • Het HR-beleid was zeer solide. Echter, binnen de organisatie was geen breed draakvlak voor het HR-beleid. Sterker nog, eigen medewerkers noemden dit HR-beleid achterhaald en regel gedreven;
  • De HR-afdeling was ongeveer 45% van haar tijd kwijt aan controlewerkzaamheden.

De bovenstaande feiten riepen natuurlijk tal van vragen op, maar verschafte bovenal inzicht in de huidige situatie. Luma Group heeft een nieuwe HR-strategie ontwikkeld, die erop gericht is dat de organisatie weer aantrekkelijk wordt voor Young Professionals en Millennials.

Wil jij ook hulp bij het ontwikkelen of verbeteren van het HR-beleid? Neem dan vooral contact op met Anne van den Boogaard!

Anne van den Boogaard
Anne van den Boogaard

Tel. 06-40023476

anne@lumagroup.nl