0413-356094 info@lumagroup.nl

Information Security

”Het vertrouwen richting partners,

 

 

 

 

 

 

klanten en medewerkers zal verhogen”

Er geen speld

Tussen kunnen krijgen

Het maakt tegenwoordig niet meer uit of je nu op kantoor, thuis of op het terras bent, je kunt bijna vanaf elke plek ter wereld remote werken. Jouw bedrijfsdata is op een eenvoudige manier overal toegankelijk. Super makkelijk natuurlijk, maar dit brengt ook bepaalde risico’s met zich mee. Cybercrimenelen zien onveilige online omgeving steeds meer als relatief makkelijke manier om geld te verdienen, zijn zich er ook van bewust, sterker nog ze hebben hier een verdienmodel van gemaakt. Hun doel, jou laten betalen voor toegang tot je eigen systemen. Nu horen wij je denken, zo´n vaart zal het hier wel niet lopen… Weet jij eigenlijk hoe dit geregeld is binnen jouw organisatie? Wat moet je doen in het geval van een datalek? Hoe zorg je ervoor dat de kans op een digitale inbraak zo klein mogelijk is?

Eerder dit jaar kwam een bakkerij en een verhuurmakelaar negatief in het nieuws. Door verouderde technologieën waren persoonsgegevens niet goed beveiligd. Hierdoor kwamen e-mailadressen, telefoonnummer en wachtwoorden van hun klanten op straat te liggen. Het is leuker om je klant te bellen met het nieuws dat zijn/haar bestelling klaar is of dat je een woning hebt gevonden, dan hem informeren dat zijn privé gegevens op straat liggen.

Information Security wordt steeds belangrijker. In de praktijk blijkt dat ook opdrachtgevers steeds meer vragen om aanvullende eisen om het risico op datalekken te verkleinen/voorkomen. Deze risico’s dienen aantoonbaar geborgd te zijn en de organisatie is verplicht om hier actief beleid op te voeren. Andere opdrachtgevers gaan hier nog een stap verder in en verlangen een ISO27001 keurmerk.

Luma Group heeft Information Security (Officers) as a Services. Wij zorgen ervoor dat jouw organisatie altijd helemaal up-to-date is op het gebied van Information Security. Wij voeren niet allen actief beleid op dit gebied, maar kunnen ook voor zorgen dat u voldoet aan internationaal erkende eisen. Het verminderen van IT-risico’s zorgt voor het minimaliseren van mogelijke schade en vervolgkosten. Daarnaast zal dit het vertrouwen richting partners, klanten en medewerkers verhogen.