Verlengde Velmolen 5 - 5406 NT Uden
0413 - 35 60 94
info@lumagroup.nl

Virtual Reality – Augmented Reality

Combinatie:

Virtual Reality / Augmented Reality

VR en AR kunnen ook gecombineerd worden gebruikt, namelijk met de HoloLens 2, gemaakt door Microsoft. De HoloLens 2 is gemaakt voor Mixed Reality (MR). Dat wil zeggen dat het zowel VR als AR kan weergeven. Nu horen we je misschien denken, wat betekent dat nu weer. Kort samengevat: VR zorgt ervoor dat je jezelf begeeft in een compleet digitale omgeving. Denk aan een full-rendered game als Call of Duty of Assassins Creed. AR is tech waarbij je de echte wereld nog steeds kunt zien, maar dan met een select aantal virtuele beelden. Zie video:

Wat is nou eigenlijk

Virtual Reality

VR staat voor Virtual Reality, ofwel Virtuele werkelijkheid. Deze simuleert een omgeving via een computer en bijvoorbeeld een VR bril. Met een VR bril wordt gebruikt gemaakt van visuele en auditieve oplossingen. De projectie die wordt weergegeven bestaat natuurlijk ook uit pointclouds. Hoe hoger de kwaliteit van de pointcloud, hoe meer je je in de situatie herkend/inleeft.
< – Voorbeeld pointcloud gebruik voor een VR model.

Wat is nou eigenlijk

Augmented Reality

Informatie point clouds voor AR. Naast Virtual Reality kunnen de pointclouds ook gebruikt worden bij Augmented Reality(AR). AR is een live beeld van de werkelijkheid waarin elementen worden geprojecteerd door een computer. Het makkelijkste voorbeeld hiervoor is de AR app van Ikea, die de mogelijkheid biedt om met je telefoon hun meubels te projecten in bijvoorbeeld een voor jou bekende omgeving, zoals je huis. De omgeving wordt opgenomen door middel van een pixel/point cloud. Door slimme herkenningssoftware wordt ook de maatvoering bepaald en kan de app projecteren.