/* UA-153519280-1 */ 3.2. Strategy consulting | lumagroup.nl
0413-356094 info@lumagroup.nl
Selecteer een pagina

STRATEGY CONSULTING

”jouw wensen en onze technische kennis,

 

 

 

 

 

 

samen bouwen we aan het gewenste product”

YOUNG PROFESSIONALS EN MILLENNIALS,

ONZE TOEKOMST

Onze consultants werken aan uitdagende projecten op het gebied van opstellen/implementeren van bedrijfsstrategieën, maar ook helpen wij onze klanten op het gebied van marketing, communicatie, branding en human resources. De wereld om ons heen verandert steeds snellen en wij zorgen ervoor dat jou onderneming adequaat inspeelt op kansen en bedreigingen.

Met het maken van plannen alleen zijn we niet, Luma Group zorgt ook voor de correcte realisatie. Onze kracht is dat onze strategieën dicht bij de betrokken staan, wat zorgt voor een breed draagvlak.

Onderstaand twee casussen/oplossingen waar we met gepaste trots op terug kijken:

 

Casus/oplossing 1

Een van onze klanten wilde graag onze kritische blik op het gebeid van zijn HR beleid vs de huidige ontwikkeling op de arbeidsmarkt bij technische beroepsgroepen. Een omvangrijke klus, maar welke wij met veel plezier hebben uitgevoerd. In ons onderzoek kwamen een aantal meer dan interessante bevindingen naar voren:

  • 36% van het personeelsbestand gaat binnen 8 jaar met pensioen.
  • Het percentage young professionals betrof 12% en voor millennials was dit respectievelijk 5%.
  • Het HR beleid was zeer solide, echter was hier binnen de organisatie geen breed draagvlak meer voor. Sterker nog, zelfs eigen medewerkers noemden dit beleid achterhaald en regel gedreven.
  • De HR afdeling was ongeveer 45% van haar tijd kwijt aan het controle werkzaamheden.

Bovenstaande facts riepen natuurlijk tal van vragen op, maar verschafte bovenal inzicht in de huidige situatie. Luma Group heeft een nieuwe strategie ontwikkeld erop gericht dat de organisatie weer aantrekkelijk wordt voor young professionals en millenials. Je zult er niet aan moeten denken dat je binnen 4 tot 8 jaar meer dan een kwart van je personeel de deur uit ziet lopen. Ook het HR beleid is onder de loep genomen en bijna geheel vernieuwd. Het HR beleid is samengesteld anno nu, welke transparant, tijdbesparend en snel implementeerbaar is door het gecreëerde draagvlag.

CASUS/OPLOSSING 2

Wat is nou inzichtelijker dan alle data van jouw bedrijf visualiseren in een Business Intelligence Dashboard? Het visualiseren van gewenste data is een zeer krachtige techniek om doelen te realiseren. Een BI Dashboard genereert data, prikkelt en overtuigt mensen. Hierdoor worden prestaties verbetert, stress vermindert, krijg je een positieve boost en bevorder je de samenwerking omdat iedereen realtime inzicht heeft.

De KPI’s van je organisatie, je teams of afzonderlijke medewerkers in beeld brengen? Geen probleem! Belangrijke agendapunten vermelden? Zetten we erbij! Bepaalde sociale media informatie visualiseren? Gaan we voor zorgen! Schieten de verjaardagen van je collega’s steeds erbij in? Vanaf heden niet meer! Kortom; welke data gevisualiseerd wordt? Dat bepaal je helemaal zelf. Uiteraard zorgen we ervoor dat een BI Dashboard helemaal past binnen de huisstijl van je organisatie.

Dankzij jouw wensen en onze technische kennis, bouwen we samen aan het gewenste product. Graag meer informatie over onze BI Dashboard (mogelijkheden)? Neem dan gerust contact met ons op!