Verlengde Velmolen 5 - 5406 NT Uden
0413 - 35 60 94
info@lumagroup.nl

Mobile World Congres 2019 Barcelona

BARCELONA

MWC’19

Van maandag 25 februari tot donderdag 28 februari hebben we met ons team de Mobile World Congres (MWC) 2019 bezocht in Barcelona. Elk jaar lanceren of kondigen de meeste fabrikanten en softwareontwikkelaars hier hun nieuwste producten of software aan. We vinden het belangrijk om up-to-date te blijven omtrent laatste trends en ontwikkelingen. Waar kan dat beter dan op werelds belangrijkste telecombeurs. Onderstaand een tweetal ontwikkelingen die ons opvielen.

5G

We kunnen wel stellen dat 5G helemaal hot is! 5G is de logische opvolger van 4G en zal snelheden bereiken waar je momenteel alleen maar van kan dromen. In tests zijn snelheden gehaald van wel 1 terabyte per seconde. Maar het gaat niet alleen om de hoge snelheid. Bij 5G zijn nieuwe toepassingen mogelijk, die een enorme impact kunnen hebben, zoals het opereren van patiënten op afstand. De uitrol van de aanleg van het 5G-Netwerk zal nog wel even op zich laten wachten. Het merendeel van de Europese telecomproviders denkt pas rond 2020 de eerste 5G-netwerken klaar te kunnen hebben. Wat ons met name opviel is het bereik (range) van de 5G antennes op dit moment, wat ongeveer gelijke staat aan een goede router.

Hololens 2

Microsoft was dit jaar ook aanwezig met een grote stand, maar niet met smartphones. De hololens 2 werd hier gepresenteerd! Dit is een mixed-reality-bril en projecteert virtuele objecten over de omgeving heen. Hiernaast een uitgebreide uitleg en review gemaakt door Tweakers.