0413-356094 info@lumagroup.nl

Energietransitie

”Doel om verdere opwarming van de aarde en de

 

 

 

 

 

 

gevolgen daarvan zoveel mogelijk te voorkomen”

Groen,

Groener, groenst

 

Het klimaat verandert wereldwijd, zo ook in Nederland. De gemiddelde temperatuur over de afgelopen eeuw is gestegen, de hoeveelheid en intensiteit van neerslag is toegenomen en zeer warme dagen komen vaker voor. Het realiseren van de klimaatdoelen heeft het doel om verdere opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan zoveel mogelijk te voorkomen.

De energietransitie is hierin een veel gehoord woord, waarbij de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen wordt gestimuleerd. Luma Group speelt in op deze ontwikkeling, door kennis en kunde te leveren op het gebied van databeheer voor o.a. TenneT en de Gasunie.

Met het afscheid nemen van fossiele brandstoffen is de verwachting dat waterstof hierin een prominente rol zal spelen. Waterstof is geen energiebron zoals zon, wind of aardgas, maar een energiedrager. Het is een belangrijke energiedrager, niet alleen voor auto’s / vervoer, maar ook voor de industrie of zelfs de verwarming thuis. Waterstof kan nu al worden ingezet om een warmtenet van warmte te voorzien. Vanaf 2030 kan ook groene waterstof een meerwaarde hebben.

Is jouw organisatie ook bezig met verduurzamen om te bouwen naar een groenere toekomst en ben je op zoek naar specialistische expertise op dit gebied? Geef ons dan een telefoontje en laten we samenwerken naar een beter klimaat!

 

Enthousiast geworden?

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande knop!