/* UA-153519280-1 */ 3.5. Energietransitie | lumagroup.nl
0413-356094 info@lumagroup.nl
Selecteer een pagina

Energietransitie

”Doel om verdere opwarming van de aarde en de

 

 

 

 

 

 

gevolgen daarvan zoveel mogelijk te voorkomen”

Groen,

Groener, groenst

Het klimaat verandert wereldwijd en zo ook in Nederland. De gemiddelde temperatuur over de afgelopen eeuw is gestegen, de hoeveelheid en intensiteit van neerslag zijn toegenomen en zeer warme dagen komen vaker voor. Het realiseren van de klimaatdoelen (Parijs 2015) heeft tot doel om verdere opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan zo veel mogelijk te voorkomen.

Energietransitie is hierin een veel gehoord woord, waarbij de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen worden gestimuleerd. Luma Group speelt in op deze ontwikkeling door kennis en kunde te leveren op het gebied windenergie, zonne-energie en waterkracht. Met het afscheid nemen van fossiele brandstoffen is de verwachting dat waterstof hierin een prominente rol zal spelen. Waterstof is geen energiebron, zoals zon, wind of aardgas, maar een energiedrager. Het is een belangrijke energiedrager, niet alleen voor auto’s / vervoer, maar ook voor de industrie of zelfs de verwarming thuis. Waterstof kan nu al worden ingezet om een warmtenet van warmte te voorzien. Vanaf 2030 kan ook groene waterstof een meerwaarde hebben.

Is jouw bedrijf ook bezig met de groene toekomst van morgen en ben je opzoek naar specialistische expertise op dit gebied? Wil jou bedrijf zich graag verduurzamen? Geef ons dan een telefoontje en laten we samenwerken naar een beter klimaat!