0413-356094 info@lumagroup.nl

FUNCTIONEEL BEHEER

”Voordeel aan werken in de Cloud is: 

 

 

 

 

 

 

werken waar en wanneer je maar wil”

Jij bent

Eigen baas

Doordat we meer thuis zijn gaan werken, is dit woord nog populairder maar ook vele malen belangrijker geworden, namelijk de Cloud! Veel bedrijven, maar ook particulieren zijn reeds met hun werkomgeving verhuisd naar de Cloud en willen niet meer terug. Hoe zit dit precies en is werken in de Cloud werkelijk zo voordelig?

Het allergrootste voordeel aan werken in de Cloud is: Flexibiliteit. Je kunt werken waar en wanneer je maar wil. Heb je tijdelijk of permanent extra werkplekken of computervermogen nodig? Ook dit is met een druk op de knop geregeld, bij veel Cloud providers kun je flexibel op- of afschalen. Daarnaast is het in de Cloud veel makkelijker om processen te automatiseren.

Het is van groot belang om op voorhand een gedegen plan op te stellen, alvorens je tot actie overgaat. Bestanden worden namelijk overgezet naar een externe omgeving, waarbij je niet meer zelf verantwoordelijk bent voor het technisch beheer. Dat scheelt natuurlijk weer in de kosten. Je krijgt als beheerder wel een andere rol, zo moet je ervoor zorgdragen dat al jou werkplekken op een veilige manier toegankelijk zijn. Dit vergt een proactieve houding. Bijvoorbeeld: worden updates wel automatisch bijgehouden? Deze “omslag” zal zeker ook als positief worden ervaren door de business, maar door klanten. Welke zullen toejuichen of wellicht al verplicht gesteld hebben dat je actief beleid voert omtrent Information Security.

Het wiel is reeds uitgevonden, dus waarom zou je er geen gebruik van maken? Er is reeds heel erg veel kennis en gebruikers van de Cloud, dus waarom zou je hier geen gebruik van maken? Bij Luma Group zorgen wij ervoor dat ook jouw onderneming kan profiteren van de mogelijkheden die de Cloud te bieden heeft.

Zelf aan de slag als Functioneel Beheerder?

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande knop!