BLOG

@HOME

Mensen met een vitaal beroep, bouwvakkers en onze landmeters/maatvoerders gaan nog “gewoon” dagelijks naar hun werk toe, maar honderdduizenden mensen zitten massaal aan de keukentafel te werken. Op radio en tv zie je de online giganten als KPN en Ziggo met diverse spotjes hier handig op inspelen, door (nog) sneller internet aan te bieden. Dit doet me terugdenken aan het oude label van Ziggo ofwel @Home. Wat een toepasselijke naam zou dat zijn.

Nu Nederland massaal thuis werkt, slijt de keukentafel harder dan ooit tevoren. Ik vraag me dan ook af of de meubelbranche hier straks van kan profiteren. Normaliter wordt de keukentafel uitsluitend voor het ontbijt, avondeten en een kop koffie in het weekend gebruikt. In deze tijden maakt de tafel overuren. Omdat deze naast de gebruikelijke momenten de hele dag wordt gebruikt, om te werken, maar ook om ‘s avonds een bordspel te spelen of verder te bouwen aan het laatste Lego bouwwerk. Want op tv gaat het nog maar over één ding. Het verzetten van de klok naar zomertijd is zelfs van ondergeschikt belang geworden, waardoor de betreffende bioritme-geleerden een jaartje overslaan aan de talkshowtafels.

De digitale samenwerking en koffiemomentjes gaan op dit moment veelal via Teams of Zoom. Bij Zoom is de verbinding vaak slechter, dus een overstap van provider niet benodigd en bij Teams kun je de achtergrond “blurren”, waardoor je je partner of huisgenoot in ochtendkledij nog snel kunt verbergen.

Iedereen probeert vol enthousiasme en bevlogenheid zijn of haar “nieuwe” werkplek vorm te geven. Veel bedrijven zetten koeriers in om hun gewaardeerde collega’s te voorzien van een beeldscherm en toetsenbord. Om zoveel mogelijk collega’s te voorzien, is door tal van MT’s het besluit genomen dat de skippyballen eenzaam achter moeten blijven, dit kost toch echt te veel ruimte tijdens het transport. Bij Bol.com is inmiddels een run ontstaan op skippyballen, want we kunnen op kantoor toch ook niet zonder?

Het is mooi om te zien dat iedereen, op zijn eigen manier, het beste ervan probeert te maken. Zowel op zakelijk vlak als in zijn persoonlijke omgeving. Chapeau!

Voor jullie zou ik willen zeggen: houd moed! Samen slaan we ons door deze lastige periode heen en laten we hopen dat alles weer snel bij het oude is.

Ben je nog niet klaar met lezen?

Check de voorgaande blog!